Степан Ленкавський. Український націоналізм. Том 4. Міжнародна політика
Код товару: 9789666685981
Степан Ленкавський. Український націоналізм. Том 4. Міжнародна політика
Код товару: 9789666685981
500.00 грн.
Поділитись:
  • facebook
  • telegram
  • viber
Опис

До четвертого тому творів Степана Ленкавського ввійшли праці, що окреслюють погляди автора на зовнішньополітичний вимір умов і перспектив українського національного визволення в післявоєнний період.

Він укладений з і статей, опублікованих в еміґраційній пресі, внутрішньоорганізаційних збірниках ОУН-б і виявлених у її закордонних архівах.
Походження праць пов’язане із тими функціями, що їх автор виконував у структурі ЗЧ ОУН – ОУН-б: заступника Голови Проводу й куратора його «закритого сектора», організатора внутрішньої вишкільної системи та аналітичної Референтури підсовєтських справ, Голови Проводу після вбивства Степана Бандери й, врешті, редактора ряду організаційних друкованих періодичних видань.

За тематикою праці цього тому умовно поділені на групи: оцінка міжнародних процесів крізь призму інтересів українського національно-визвольного руху; аналіз совєтської міжнародної політики та політичних процесів у т. зв. соціалістичному таборі; українсько-польські відносини після Другої світової війни; аналіз диверсійної діяльності комуністичних структур у світі; критика імперської політики московської еміґрації та її союзників; аналіз совєтських методів ліквідації й дискредитації Церков
поневолених Москвою народів та дипломатичні взаємини Кремля і Ватикану на цьому тлі. Така класифікація й зумовила структурну побудову тому, а вказані підгрупи трансформувалися у його розділи.

Книжка розрахована на дослідників української політичної історії, міжнародної політики, історії та ідеології ОУН, прихильників осмислення політичного процесу категоріями національного інтересу й на масового
читача.

  • ISBN: 9789666685981
  • Рік видання: 2023
  • Палітурка: тверда
  • Кількість сторінок: 560
  • Категорія: Історія
Ви маєте запитання?
Дякуємо за Ваше запитання!
Ми якомога скоріше намагатимемося надати Вам відповідь.