Степан Ленкавський. Український націоналізм. Том 3. Совєтознавство
Код товару: 9789666685974
Степан Ленкавський. Український націоналізм. Том 3. Совєтознавство
Код товару: 9789666685974
500.00 грн.
Поділитись:
  • facebook
  • telegram
  • viber
Опис

До третього тому творів Степана Ленкавського входять праці, в яких автор аналізує різні сфери суспільного життя СССР та підсовєтської України: політичну, економічну, соціально-демографічну, культурну.

Смерть Сталіна і період кризи диктаторської системи без диктатора на вершині її владної піраміди – т. зв. період «колективного керівництва». Хрущов і карикатурне повернення диктаторської практики в його особі, що, за висловом автора, є «мішаниною плебея, тирана, хитруна і блазня». Брежнєв, запровадження режиму «поліційної кліки» та перманентний процес політичних переслідувань за інакодумство. Це – тезова характеристика авторського аналізу політичного процесу в СССР. А через його призму – незмінний і незалежний від тактичних структурних коливань у політичнiй системі СССР курс на денаціоналізацію всіх сфер суспільного життя для задоволення московського великодержавного інтересу.

Автор – співзасновник, ідеолог ОУН та її Провідник після смерті Степана Бандери. Але в пропонованих працях він виступає перш за все як керівник аналітичної інституції Проводу ЗЧ ОУН – Референтури Підсовєтських Справ. За його плечима роки підпільної діяльності ОУН у підпольських умовах, філософські та економічні студії, практика аналізу підсовєтського життя ще з довоєнних літ. Завдання Референтури – окреслення реального становища в СССР і Україні зокрема як теренi повсякденно можливої національно- визвольної дії формувань ОУН.

До складу збірника входять статті, опубліковані в українській еміґраційній пресі, й аналітичні матеріали, підготовлені для внутрішнього використання ЗЧ ОУН.

Книжка розрахована на дослідників української політичної історії, історії та ідеології ОУН, прихильників осмислення політичного процесу категоріями національного інтересу й на масового читача.

  • ISBN: 9789666685974
  • Рік видання: 2023
  • Палітурка: тверда
  • Кількість сторінок: 528
  • Категорія: Історія
Ви маєте запитання?
Дякуємо за Ваше запитання!
Ми якомога скоріше намагатимемося надати Вам відповідь.