Малярчук Т. "Звірослов"
Код товару: 9789666685707
Малярчук Т. "Звірослов"
Код товару: 9789666685707
220.00 грн.
Поділитись:
  • facebook
  • telegram
  • viber
Опис

Таня Малярчук вперше оприлюднила «Звірослов» (бестіарій) 2009-го. Він писався два роки і став її п’ятою книжкою прози, книжкою історій. Малярчук і до того була вправною розповідачкою власних історій, а тут-от виявилося: вона ще й пристрасна колекціонерка чужих. А добрий колекціонер ніколи не покаже всі назбирані артефакти нараз, найкраще прибереже для обраних і на потім. Жоден твір у цій книжці не є тим, чим прикидається. Текст тут так стрімко переходить у підтекст, що спробуй наздожени.
Таня, презентуючи тоді збірку, згадувала про роботу над нею: поштовхом став переїзд з Івано-Франківська до Києва. Вона щодня бачила десятки містянок, схожих одна на одну: в тих самих справах швендяють тими самими типовими мікрорайонами. Таня
урізноманітнювала їхнє життя, зробивши жіночок героїнями своїх оповідань. У «Звірослові» є вісім київських історій, одна львівська (наче лише для того, щоби увиразнити Київ) і одна – транзитна вокзальна станція «Миронівка».
Ганна Улюра
"Вигадані історії «Звірослова» свідчать про те, наскільки красному письменству важливо між достовірністю і правдоподібністю не триматися першого, досягаючи художньої правди.
Галерея трагікомічних доль і типів «Звірослова» дещо асоціюється з поетичним натуралізмом описів дослідників донаукової епохи."
Тарас ПРОХАСЬКО

Ви маєте запитання?
Дякуємо за Ваше запитання!
Ми якомога скоріше намагатимемося надати Вам відповідь.